Groeien tot in de Hemel met de Kunstploeg

groeien tot in de hemel 1

De opdracht voor deelnemers was om hun droom te verbeelden door deze als het ware te laten groeien uit een aardewerk pot. 

De terracotta pot werd zo de drager van de verbeelding en de dromen van deelnemers. Het vertrekpunt was daarmee voor elke deelnemer precies hetzelfde. Hiermee is er voor de Kunstroute in het derde weekend van september 2018 een kunstwerk gemaakt dat overliep van de ideeën, scheppingen en creaties. En een kunstwerk dat tot de verbeelding sprak.

groeien tot in de hemel 2In de voorbereiding is er maanden aan gewerkt. Zo is er onder meer gekleid, genaaid, geschilderd, gehaakt en gebreid om dromen te verbeelden. Het heeft een kunstwerk opgeleverd waarbij de verschillende niveaus en zeker ook de grote diversiteit in smaak elkaar versterkten. Er is zowel op individueel niveau gewerkt als in groepen. Daarbij is het De Kunstploeg gelukt om weer een heel divers deelnemersbestand aan te trekken. Diverse generaties en bevolkingsgroepen hebben meegedaan aan dit project. 

groeien tot in de hemel 3De jongste deelnemer was 5 en de oudste 90 jaar. In totaal had het project 175 deelnemers.
140 deelnemers/leerlingen kwamen van de basisscholen OBS Kudelstaart en De Graankorrel, van Tweede Thuis, waaronder Amstelmeer, Hortensia en Floriande en van het Zorgcentrum Aelsmeer en gebouw Irene. Individuele deelnemers, de ‘Vrije dromers’ waren 35 mensen in getal. Het heeft een serie Individuele kunstwerken opgeleverd en een gezamenlijk kunstwerk ‘Groeien tot in de hemel’ dat heel veel positieve reacties heeft losgemaakt.

groeien tot in de hemel 4groeien tot in de hemel 5groeien tot in de hemel 6

groeien tot in de hemel 7

 

groeien tot in de hemel 6

  • Stemmen over de Toekomst (2022)

    Stemmen over de Toekomst (2022)

    De stemmen waren voor het eerst door publiek te beluisteren tijdens de Kunstroute van 2022 in een speciaal daartoe gebouwde ‘black box’ of Cloud waarin zich twee performance artiesten bewogen.

    Lees meer ...